Jeugdbasket Scaldis Zwevegem B - BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Puype K. (6), Melon M. (10), Van Wynsberghe S. (15), Claerhout L. (0), Vanstraeseele T. (4), Tytgat J. (16), Melon W. (11), De Coninck N. (16), Van Bossele D. (4), Mylleville D.(2), Van Eenoo O. (2), Vandaele V. (2),

Quarterstanden: Q1: 12-30 / Q2: 21-53 / Q3: 30-77 / Q4: 50-88

Onze voorlaatste uitwedstrijd was naar het verre Otegem. Een betonnen vloer en door de tand des tijds belaagde korven lachten ons tegemoet, maar een wedstrijd moet gespeeld worden ongeacht de staat van een plein. De eerste 3 quarters verliepen gedeelelijk zoals gepland met een hoog afwerkingspercentage, maar met hier en daar wat slordigheden in defense. Het 4de quarter daarentegen, ook al was de buit al binnen, verliep vrij tumultueus. De focus was volledig weg en de balverliezen, slechte shots stapelden zich op. Daarbovenop was de defense nergens meer te bespeuren waardoor Zwevegem nog 20 punten kon scoren. Zo zie je maar, als je te vroeg begint te juichen kan je toch wel eens het spreekwoordelijke deksel op de neus krijgen. It ain’t over till the fat lady sings. Volgende week is er terug de derby tegen Sint Jan Zedelgem Lions, waar we 4 quarters zullen de focus moeten houden.

 

BBC Olympia Ruddervoorde B – Basket Alumes Moorsele A

Spelers: Puype K. (5), Vanwynsberghe S. (2), Claerhout Lander (0), Vanstraeseele T. (7), Tytgat J. (8), Melon W. (18), Deconinck N. (7), Vanbossele D. (13), Mylleville D. (8), Van Eeno O. (5), Vandaele V. (0)

Quarterstanden: Q1:  22-21 / Q2: 38-33 / Q3: 55-49 / Q4: 73-60

Dit weekend moesten we, met nog 7 wedstrijden te gaan, aan de slag tegen Moorsele. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden wisten we al voordien, maar met een gezamelijke overwinningsdrang is alles mogelijk. Gans de wedstrijd werd er op het scherpst van de snee gespeeld met op bepaalde momenten mooi basket. De eerste 3 quarters konden we telkens winnend afsluiten, maar op cruciale momenten lieten we het afweten in de afwerking waardoor Moorsele telkens opnieuw kon dichterbij sluipen. Pas in het 4de quarter konden we eindelijk een vuist maken en een fysiek vermoeid Moorsele in de kiem smoren. Great job team.

 

BBC Olympia Ruddervoorde B - BT Holstra Wevelgem D

Spelers: Puype K. (10), Melon M. (7), Vanwynsberghe S. (8), Vanstraeseele T. (7), Tytgat J. (7), Melon W. (19), Deconinck N. (9), Vanbossele D. (8), Mylleville D. (4), Van Eeno O. (4)
-
Quarterstanden: Q1:  21-10 / Q2: 38-19 / Q3: 65-31 / Q4: 83-40

Na de wedstrijd van vorige week tegen Holstra was het duidelijk dat we betere afspraken nodig hadden in verdediging. Ook al hadden we daar een riante overwinning het aantal gescoorde tegenpunten lag veel te hoog. Al van de eerste minuut van het 1ste quarter tot de laatste minuut van het 4de quarter werd er veel gretiger verdedigd en spraken we tegen elkaar. Zo konden we ervoor zorgen dat we Holstra telkens konden beperken tot ongeveer 10 gescoorde punten per quarter. Van onze kant was er op bepaalde ogenblikken ook een beter samenspel waardoor iedereen punten heeft bijgebracht aan het eindtotaal. Algemeen gezien een goede wedstrijd met hier en daar nog enkele pijnpunten. De bovenste regionen van de stand lonken, maar we zullen er iedere wedstrijd moeten staan vanaf nu.

 

BT Holstra Wevelgem D – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Melon M. (9), Vanwynsberghe S. (17), Vanstraeseele T. (6), Tytgat J. (8), Melon W. (20), Deconinck N. (17), Vanbossele D. (5), Mylleville D. (6), Vandaele V. (6)
-
Quarterstanden: Q1:  8-32 / Q2: 33-50 / Q3: 51-69 / Q4: 61-94

Een wedstrijd tegen de voorlaatste in de stand is altijd een dubbeltje op zijn kant. Zeker deze wedstrijd aangezien we voor het eerst uitkomen tegen Holstra. Na het 1ste quarter zag het er naar uit dat we vlot de buit gingen binnenhalen. Ware het niet dat we ons lieten vangen aan slordige passing en overhaaste aanvallen in het 2de quarter, waardoor Holstra gestaag terug in de wedstrijd kwam door een barrage aan driepuntshots. Gelukkig was de verschil groot genoeg om ze tegen de rust toch te laten aankijken tegen een 17 puntenkloof. In het 3de quarter bleven we jammergenoeg op hetzelfde elan voortbreien, maar konden we toch dit quarter winnend afsluiten. Het laatste quarter was het quarter van de heropstanding van Olympia die terug de draad had opgepikt van het 1ste quarter en de wedstrijd toch nog met een verschil van 33 punten kon afsluiten. Volgende week is er de back to back wedstrijd, weliswaar met een week tussen, tegen Holstra waarin we terug alles zullen geven om verder door te stomen naar de hoogste regionen van de stand.

 

BBC Olympia Ruddervoorde B – Tiger Zwevegem Deerlijk D

Spelers: Puype K. (4), Desmet D. (7), Vanwynsberghe S. (0), Vanstraeseele T. (3), Melon M. (15), Melon W. (9), Mylleville D. (5), Tytgat J. (4), Vandaele V. (2), Deconinck N. (17), Vanbossele D. (6)

Quarterstanden: Q1: 12-14 / Q2: 27-38 / Q3: 46-45 / Q4: 72-51

Onze eerste wedstijd na de winterstop, en dit nota bene op de sponsordag, was er eentje om rap te vergeten. Zeker de eerste 2 quarters. Tiger kwam veel gretiger voor de dag en wist ons te overklassen dmv een hoogopzittende defense + full court press. Daarbovenop liep onze man to man defense mank en kregen we in offense de ene na de andere steal rondom onze oren. Dit resulteerde dat we na 2 quarters 11 punten in het krijt stonden. Na de rust wisten we dat we uit een ander vaatje moesten tappen. Met een hoogopzittende zonedefense + een betere afwerking konden we puntje bij puntje onze achterstand wegwerken in het 3de quarter en onze voorsprong dan verder uitdiepen in het 4de quarter waardoor we de winst in eigen huis konden houden. Hopelijk kunnen we vlug de draad terug oppikken van het einde van de heenronde, willen we komen tot een mooie plaats in de rangschikking.

 

BBC Olympia Ruddervoorde B – BBC Spie Izegem C

Spelers: Puype K. (14), Desmet D. (7), Vanwynsberghe S. (2), Claerhout L (2), Vanstraeseele T. (0), Melon M. (4), Melon W. (26), Mylleville D. (10), Van Eenoo O. (0), Vandaele V. (6)

Quarterstanden: Q1: 18-4 / Q2: 47-23 / Q3: 56-43 / Q4: 71-48

Onze laatste wedstrijd voor de “winterstop” op eigen terrein tegen Izegem moest zeker gewonnen worden dit weekend. Iedereen was gretig om het forfait, die ons werd toebedeeld na de vorige confrontatie, mentaal recht te zetten. Vanaf het 1ste quarter hebben we het spreekwoordelijke mes op de keel gezet dmv een harde defense en goed draaiende offense een 18-4 op het bord te plaatsen op het einde. Het 2de quarter probeerden we op hetzelfde elan voort te zetten maar de defense begon lichte barsten te vertonen, dat zich nog eens verder zette in het 3de quarter, waardoor Izegem stilletjes aan terug in de wedstrijd kwam. Met het 4de quarter in het vizier moest het tij keren en de rust terugkomen in de rangen. Quarter 4 starten we dan terug met de harde defense en de niet aflatende score die we tentoon stelden in het 1ste quarter waardoor we de winst op onze naam konden schrijven. Well done team. De komende 3 weken kunnen we het even rustiger aan doen en met volle teugen van de feestdagen genieten. Na december is het terug alle hens aan dek om de 2de helft van het seizoen nog mooier af te sluiten.

 

BBC Wervik C – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Puype K. (9), Desmet D. (4), Vanwynsberghe S. (8), Claerhout L (5), Vanstraeseele T. (8), Melon M. (6), Melon W. (16), Mylleville D. (2), Van Eenoo O. (7), Vandaele V. (12)

Quarterstanden: Q1: 7-15 / Q2: 13-37 / Q3: 31-59 / Q4: 39-77

Na een weekendje rust moesten we deze keer aan de slag tegen BBC Wervik C op verplaatsing. Verplaatsingen zijn altijd moeilijk, wegens onbekend terrein, maar deze keer was deze nog moeilijker. BBC Wervik is tijdens de week 1 van hun spelers verloren tengevolge van een overlijden. Dit toont nog eens aan dat basket toch zeer relatief is. Daarom respect voor de spelers die de beslissing hebben genomen om de wedstrijd toch te laten doorgaan en veel sterkte in deze moeilijke tijd als club. Dit is ook het enigste wat er kan geschreven worden over zo’n wedstrijd, scores en wie of wat zijn niet belangrijk.

 

Sint Jan Zedelgem Lions B – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Puype K. (1), Desmet D. (2), Vanwynsberghe S. (7), Vanstraeseele T. (4), Merckx D. (6), Melon W. (23), De Coninck N. (8), Boone S. (2), Mylleville D. (4), Van Eenoo O. (3), Vandaele V. (5)

Quarterstanden: Q1: 15-14 / Q2: 31-28 / Q3: 45-46 / Q4: 59-65

Na onze riante overwinning van vorige week moesten we dit weekend aan de slag bij onze buren van Sint Jan Zedelgem Lions, trouwens de eerste en enigste verplaatsing van dit seizoen waar we niet 30 tot 45 minuten moeten naartoe rijden. Dit was ook een speciale wedstrijd voor mij omdat ik vorig seizoen nog als coach aan de slag was bij de tweede ploeg van Sint Jan Zedelgem Lions. Naar goede gewoonte, bij wedstrijden tussen Ruddervoorde en Zedelgem, kunnen we altijd rekenen op de nodige dramatiek en suspens. Al van in het eerste quarter was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaven. Dit was soms wel letterlijk te nemen aan beide kanten. Gelukkig konden we de schade beperken tot 1 puntje aan het einde van het 1ste quarter. Het 2de quarter verliep iets minder gemakkelijk omdat Zedelgem rap kon uitlopen tot 10 punten na 6 minuten omdat onze defensieve transitie veel te traag was en onze zonedefense precies een zeef was. Na het terugschakelen naar man to man defense kregen we terug greep op de wedstrijd en konden we het verschil nog temperen tot 3 punten. Na de rust begonnen wij het gretigst aan het 3de quarter maar konden we niet hard genoeg doorduwen om de wedstrijd in handen te nemen. Gelukkig stond er een voorsprong van 1 punt op het bord aan het einde van dit quarter. Het 4de quarter bleef spannend tot de laatste 4 - 5 minuten wanneer we eindelijk een vuist konden maken en Zedelgem niet meer dichter lieten komen en de overwinning, niet zonder slag of stoot, meenamen naar Ruddervoorde. Zo zie je maar, als je als een team er staat van in het begin en elkaar helpt er mooie overwinningen kunnen volgen, ook al is het maar met een klein verschil. Great job team, on to the next victory.

 

BBC Olympia Ruddervoorde B – Jeugdbasket Scaldis Zwevegem

Spelers: Puype K. (4), Desmet D. (7), Van Wynsberghe S. (8), Claerhout L. (8), Vanstraeseele T. (6), Merckx D. (6), Melon W. (17), De Coninck N. (11), Van Bossele D. (4), Mylleville D.(0), Vandaele V. (7), Boone S (2).

Quarterstanden: Q1: 19-8 / Q2: 38-16 / Q3: 56-25 / Q4: 80-35

De eerste 5 minuten van het eerste quarter waren er om vlug te vergeten, er viel geen enkel shot binnen en we verloren een speler door blessure. Gelukkig vergat de bezoekende ploeg ook te scoren waardoor we toch, wanneer het deksel eindelijk van de korf was verdwenen, het quarter met een 11 punten kloof konden afsluiten. Het tweede quarter was een opeenstapeling van slechte passes en balverliezen, maar door een algemeen goed scorend vermogen en redelijk goede defense konden we de puntenkloof nog wat uitdiepen tot 22 punten. Na de rust was de strijd precies al gestreden voor de bezoekers en konden we het derde en vierde quarter bijna freewheelend, niettegenstaande we ons nog te veel balverliezen en slechte passes toe eigenden, afsluiten. Volgend weekend is er de derby met Sint Jan Zedelgem Lions en zullen we 4 quarters er zowel defensief als offensief moeten staan, maar voor dit weekend good job.

 

Basket Alumes Moorsele A – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Merckx D. (14), Desmet D. (4), Melon W. (10), Van Wynsberghe S. (8), De Coninck N. (24), Van Bossele D. (14), Van Eenoo O. (2), Vanstraeseele T. (9)

Quarterstanden: Q1: 13-22 / Q2: 33-42 / Q3: 55-61 / Q4: 71-85

Na 3 weekends zonder wedstrijd, konden we eindelijk terug aan de slag om de opgelopen schade van de afgelopen weken terug recht te trekken. Jammer genoeg konden we niet beschikken over een volledige ploeg door reisjes of blessures, niettegenstaande hadden de aanwezig spelers er volledig zin in om een overwinning te behalen. In het 1ste quarter gingen we gretig van start en konden we een spaarzame kloof slaan van 9 punten. Het 2de quarter ging gelijkopgaand en haalden beide ploegen evenveel punten zodat we toch de rust konden ingaan met de eerder geslagen kloof. Na de rust probeerden we op hetzelfde elan voort te gaan, maar er kropen te veel slordigheden in het spel waardoor Moorsele toch kon terug komen tot op 6 punten. Het 3de quarter blijft een boeman voor ons. Het laatste quarter waren we terug wakker geschud en ging de intensiteit terug de hoogte in waardoor we toch nog konden eindigen met mooie 14 punten kloof. Good job team, op naar de volgende overwinning.

 

BBC Wibac B - BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Puype K. (11), Desmet D. (2), Merckx D. (6), Melon W. (8), Vandekerckhove T. (1), De Coninck N. (4), Mylleville D. (1), Van Eenoo O. (3), Claerhout L. (0), Boone S. (0), Vandaele V. (4)

Quarterstanden: Q1: 7-8 / Q2: 21-17 / Q3: 39-25 / Q4: 54-40

Deze wedstrijd was terug niet echt een toonbeeld van hoe basketbal moet gespeeld worden. Het 1ste quarter was nog het beste, waarbij beide ploegen amper tot scoren kwamen door de stugge defense aan beide zijden. De andere quarters waren totaal niet goed, gaande van slechte passing, niets afwerken tot geen organisatie meer in defense en offense. De degelijke wedstrijden in de voorbereiding en de 2 eerste competitiewedstrijden vervallen in het niets met wij nu de laatste 3 wedstrijden tonen.

 

BBC Olympia Ruddervoorde B – Wytewa Roeselare B

Spelers: Puype K. (4), Desmet D. (0), Merckx D. (11), Melon W. (15), Vandekerckhove T. (7), De Coninck N. (5), Van Bossele D. (22), Mylleville D. (0), Van Eenoo O. (3), Claerhout L. (4)

Quarterstanden: Q1: 20-22 / Q2: 30-51 / Q3: 54-66 / Q4: 71-84

Wat vorige week niet lukte in aanval in het 1ste quarter, lukte nu wel en stonden we na 4 minuten 15-5 voor. Daarmee was dan ook alles mee gezegd, want door een barslechte verdediging kwam Wytewa terug in de wedstrijd en gooide vanop alle posities alles binnen en wij niets meer. Zo stonden we na het 2de quarter plots 21 punten achter. Na de rust herpakten we onszelf en knauwden we punt na punt af van de voorsprong van Wytewa. Tot 4 minuten voor het einde stonden we 5 punten achter, maar door al het harde werk gingen we fysiek ten onder, kon Wytewa terug uitlopen tot 13 punten en deze wedstrijd winnen.

 

KB Avelgem B – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Merckx D. (10), Desmet D. (1), Melon W. (6), Van Wynsberghe S. (0), Vandekerckhove T. (2), De Coninck N. (6), Van Bossele D. (9), Mylleville D. (6), Van Eenoo O. (0), Claerhout L. (0), Vandaele V. (2)

Quarterstanden: Q1: 14-4 / Q2: 30-12 / Q3: 49-24 / Q4: 64-42

Na de euforie van de vorige wedstrijd, waar het zowel defensief als offensief van een leien dakje liep, werden we na deze wedstrijd terug met onze voetjes op grond geplaatst. Defensief konden we geen vuist maken en in de aanval kwamen we amper tot scoren tegen een harder spelend Avelgem. Na deze nederlaag en het forfait tegen Izegem zal het nog hard knokken worden om de hogere regionen van de rangschikking te bereiken, maar opgeven staat niet in het woordenboek van Olympia B. Another day, another game to play.

 

Tiger Zwevegem-Deerlijk D – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Merckx D. (6), Desmet D. (5), Melon W. (27), Van Wynsberghe S. (9), Vandekerckhove T. (3), De Coninck N. (12), Van Bossele D. (7), Mylleville D. (6), Van Eenoo O. (2), Claerhout L. (4)

Quarterstanden: Q1: 13-25 / Q2: 18-47 / Q3: 24-70 / Q4: 40-81

Na de tumultueuze start van vorige week wilden we vandaag een statement maken door direct in het offensief te gaan spelen. Door de sterke start van Wouter inside en enkele bommen van de driepuntlijn in het eerste quarter konden we al genieten van een degelijke voorsprong die in het tweede quarter nog werd aangedikt door een sterke input van de bank. Met daarbovenop nog een stevige defence hadden we een mooie voorsprong van 29 punten om de rust in te gaan. Na de rust gingen we op dit elan verder en konden we de puntenkloof nog wat aandikken tot 46 punten in het derde quarter. In het vierde quarter was de focus ietwat verdwenen en hebben we toch 5 puntjes moeten toegeven. Heel sterke teamplay in zowel offense als defense heeft ons deze mooie overwinning opgeleverd, good job!!

 

BBC SPIE Izegem C – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Merckx D. (12), Desmet D. (3), Melon W. (13), Van Wynsberghe S. (0), Vandekerckhove T. (5), De Coninck N. (2), Van Bossele D. (28), Mylleville D. (2), Van Eenoo O. (2)

Quarterstanden: 1ste Q 16-14 ; 2de Q 28-25 ; 3de Q 41-48 ; 4de Q 53-67

Dat het niet altijd van een leien dakje kan lopen bewezen nogmaals de eerste twee quarters. Met een uitsluiting, na 2 onsportieve fouten en een technische fout + menig betwistbare fases konden we toch nog de rust ingaan met 3 punten in het krijt. Na de rust zagen we terug een gedreven Olympia en door het hoofd er terug bij te houden, stelselmatig uitlopen door een versnelling hoger te gaan spelen en de tegenstand, die blijkbaar op hun tandvlees zat, van het plein te lopen. Kortom een tumultueuze start om de competitie te starten met een overwinning als uitkomst. Good job team.

 

Beker : Rapid Langemark C – BBC Olympia Ruddervoorde B

Spelers: Merckx D. (5), Desmet D. (7), Melon W. (13), Claerhout L. (6), Vandekerckhove T. (7), Vlamynck Y.(0), De Coninck N. (10), Mylleville D. (2), Van Eenoo O. (2)

Quarterstanden: 1ste Q 14-7  2de Q 23-24  3de Q 30-37  4de Q 39-52

Na een erbarmelijk 1ste quarter waar er meer geneut en gezaagd werd dan basketbal gespeeld, hebben we ons in het 2de quarter duidelijk herpakt en kunnen afronden met 1 punt (psychologische) voorsprong. In het 3de en 4de quarter zijn we op dit elan doorgegaan, hebben we er ook de vruchten van geplukt en de wedstrijd kunnen afsluiten met een 39-52 winst. Kortom een wedstrijd waar we uit kunnen leren en verder bouwen naar onze eerste competitiewedstrijd.