Wikings -­ Olympia A: 85-­69

Wikings kon, mits een zege, medeleider worden en dat wou Ruddervoorde niet zomaar laten gebeuren. De bezoekers waren nog niet volledig wakker want Wikings kreeg in de eerste minuten veel te makkelijk een aantal open fast break lay­-ups voorgeschoteld. Olympia kon gelukkig de schade beperken maar het vooral moeite met het uit de match houden van Billiet. (24­-19)

In het tweede quarter werd de wedstrijd bitsiger en kwamen beide ploegen snel in foutenlast. Ruddervoorde slaagde erin om de kloof te dichten maar op het moment dat de wedstrijd kon kantelen in ons voordeel plaatste Wikings een tussenspurt. Verslapping in onze defense en een aantal overhaaste aanvallen tegen de zoneverdediging van de thuisploeg zorgden ervoor dat bij de rust al een serieuze kloof op het bord stond. (44­-29; 20­-10)

Na de pauze bleef Wikings in de zoneverdediging maar Ruddervoorde vond nu wel de oplossing. De thuisploeg schakelde terug over naar man-­to-­man defense maar Ruddervoorde leek niet op te houden. Ruddervoorde kwam tot op 6 punten van de thuisploeg maar kon de kloof niet dichten. In tegendeel, de Ruddervoordse motor begon te sputteren en opnieuw konden de Kortrijkzanen makkelijk uitlopen. (64-­47; 20­-18) In het laatste quarter kon Olympia geen vuist meer maken en kwam de thuisploeg nooit meer in de problemen. (85-­69; 21­-22)

Wyckstandt: 0
Vanstraeseele: 5
Vandeputte: 6
Dauw: 18

Delameilleure: 4
Vandenbulcke: 1
Baert: 0
Van Den Broele: 4
De Roos: 7
Adriaens: 14
Sanders: 4
Vanhevel: 6

 

Ruddervoorde A – Tielt A: 50-51

Een slappe start van de thuisploeg resulteerde al snel in een 4-10 achterstand. Olympia verkwanselde enkele open shotkansen maar kan vanop de vrijworplijn de schade aanvankelijk nog beperken. Toch moest het na het 1e quarter al 8 punten toegeven aan de bezoekers. (10-18)

In de tweede periode schroefde Olympia de defense wat aan en vond Tielt nog nauwelijks de weg naar doel. Ideaal moment om de bezoekers een dreun te geven maar opnieuw leek de ring een onineembaar fort. Ettelijke kansen werden ernaast gelegd en zo kwam Ruddervoorde niet verder dan tot op 1 puntje van de bezoekers. (23-24; 13-6)

In de tweede helft kregen we 20 spannende minuten te verwerken waarin geen enkel team afstand kon nemen. Aan beide kanten werden vrijworpen onbenut gelaten en bleef de score aan de lage kant. Het grijze duo leek ook wat aangeslagen door het spelbeeld want enkele discutabele beslissingen aan beide kanten, zorgen voor nog meer spanning in de zaal. Met nog 12 seconden op de klok kwam Olympia door een bom van Dauw (de 1e en enige van de wedstrijd!) langszij. Ruddervoorde zette hoog druk op de bal maar werd dan afgefloten door het scheidsrechterlijke duo. 2 vrijworpen voor Tielt waarvan Jonckheere er koeltjes 1 binnengooide. (50-51; Q3: 14-13; Q4: 13-14)

Door de andere uitslagen in de reeks komt alles weer op een zakdoek te liggen en beloven de laatste 6 matchen van het seizoen nog aardig wat spanning te brengen.

Wyckstandt: 2
Vanstraeseele: 8
Vandeputte: 0
Dauw: 8
Delameilleure: 0
Vandenbulcke: 1

Baert: 2
Adriaens: 7
De Roos: 7
Sanders: 7
Vanhevel: 8

 

Gistel c - Olympia A: 80-66

Na een geslaagd huwelijksfeest de avond ervoor (nogmaals proficiat Tycho en Sanne), was het toch even afwachten hoe de spelers aan de opworp zouden komen. Waren er bij de opwarming nog enkele twijfels dan waren die na 2 minuten in de match al verdwenen en
was het duidelijk dat Gistel (2e in de stand) geen onhaalbare tegenstander was. De herstelde Delameilleure opende met een bom en zette daarmee de toon. Bij Gistel kwam hun grote toren Depreytere snel in foutenlast waardoor onze grote jongens iets meer vrijheid kregen. Een sterke Dejonghe hield de thuisploeg op voorsprong. (18-15)

In het tweede quarter gaven beide teams weinig weg en was het vooral Sanders die vlot de weg naar doel vond. Opnieuw Dejonghe hield de kleine voorsprong op het bord. (35-32; 17-17)

Na de pauze groeide het geloof bij Olympia dat een stunt er zeker inzat. Via een sterke Van Den Broele kon het de stand gelijk trekken en zelfs even op voorsprong komen. Gistel weigerde te plooien en Colpaert zorgde met 9p in het quarter ervoor dat na 3 quarters nog steeds slechts 3 puntjes het verschil tussen beide teams was. (56-53; 21-21)

Bij het begin van de laatste periode leek de vermoeidheid toe te slaan bij de bezoekers. Met een 1 op 8 vrijworpen aan Ruddervoordse zijde kon Gistel een kloof slaan van 8 punten. Olympia deed nog alles om terug in de match te komen maar had na enkele dubieuze calls van de refs en 2 TF tegen geen verhaal meer tegen de thuisploeg. Het resultaat weerspiegelt niet helemaal de wedstrijd want de verhoudingen lagen veel dichter bij elkaar. Jammer maar mentaal toch een opsteker om, na een intense avond ervoor, de 2e in het klassement het vuur zo aan de schenen te leggen.

Wyckstandt: 3
Vanstraeseele: 2
Dauw: 8
Delameilleure: 9
Adriaens: 6
Sanders: 21
Van Den Broele: 13
De Roos: 4
Vanhevel: 0

 

Ruddervoorde A - De Panne A: 68-43

Olympia begon aarzelend aan de wedstrijd en had geluk dat ook de bezoekers een slechte start kenden. Na iets meer dan 3 minuten werd de nul van het bord geveegd en vanaf dan was de Ruddervoordse trein vertrokken. De Panne kon geen weerwerk bieden en na 10 minuten stond er een 21-2 op het scorebord! (21-2)

Ruddervoorde had in het 1e quarter wel Vanstraeseele zien uitvallen met een enkelblessure waardoor het nu geen enkele echte guard meer had. Gelukkig namen Adriaens en een sterke Paepe de rol met verve over de rest van de wedstrijd. Het tweede quarter bracht De Panne toch wat in de wedstrijd. Olympia stapelde de slechte passes en balverliezen op. Het maakte daarbovenop nog eens teveel domme, onnodige fouten waardoor De Panne, vooral via Hendryckx, vanop de vrijworplijn hun score kon aandikken. (41-20; 20-18)

Na de pauze wou Ruddervoorde beter doen maar de slordigheden bleven in het spel en offensief kon het geen passend antwoord vinden tegen de bezoekende zone. Op die manier verloor het zelfs het 3e quarter. (51-35; 10-15)

Even kwam De Panne nog in de buurt van de 10 punten maar Ruddervoorde vond net op tijd de gepaste antwoorden tegen de zone van De Panne waardoor er toch nog een ruime kloof tot stand kwam. (68-43; 17-8)

Van Wynsberghe: 3
Vanstraeseele: 3
Adriaens: 7
Dauw: 7
Paepe: 5

Vandenbulcke: 0
Baert: 12
Van Den Broele: 5
Sanders: 22
Vanhevel: 4

 

Knokke A - Olympia A: 85-73

Olympia stond voor een moeilijke verplaatsing naar de kust. Knokke had een sterke thuisreputatie waarvoor Ruddervoorde op zijn hoede was. Door het verlies van Zwevegem, eerder op de avond, kon Olympia mits winst naar de 4e plaats in het klassement stijgen.

Ruddervoorde begon goed en opende met een 0-4 maar liep toen op 4 fastbreaks waardoor de sterke start al weggeveegd was. Via een sterke Daese en Van Elslande kon Knokke met lichte voorsprong het 1e q afsluiten. (24-21)

In het 2e q nam Knokke de touwtjes in handen en liep het uit tot 12p. Olympia kon zich net op tijd herpakken en bracht weer spanning in de wedstrijd. Het kon zelfs op voorsprong komen maar daar slaagde het niet in. Ruddervoorde kreeg nochtans kansen genoeg want het werd heel vaak foutief afgestopt onder de borden. Jammer genoeg werden de vrijworpen er veelvuldig naast gegooid. Alles te herdoen bij de rust! (42-42; 18-21)

Na de pauze schakelde de thuisploeg over een in zoneverdediging en dat bracht even paniek bij de bezoekers. Maar acties van Vandenbulcke, Dauw en een buzzerbeater van Wyckstandt zorgden ervoor dat alles nog te doen was. (61-58; 19-16)

Knokke paste de zonedefense wat aan en bleef vlot roteren met zijn 12 spelers! Olympia geraakte echter in foutenlast (maar liefst 34 fouten tegen gefloten) en zakte ook fysiek wat door naarmate de wedstrijd vorderde. Wanneer Rotsaert op 3 minuten van het einde 2 bommen na elkaar binnengooide, was de veer bij Olympia gebroken. Het probeerde nog via tactische fouten de schade te beperken maar Knokke werkte koel de vrijworpen af. (85-73; 24-14)

Vanstraeseele: 7
Wyckstandt: 4
Adriaens: 11
Dauw: 16
Vandenbulcke: 10
Baert: 7
De Roos: 0

Van Den Broele: 2
Sanders: 16

 

Ruddervoorde A - Gullegem A: 70-63

Sponsordag in Ruddervoorde en dat betekent: Full house!

Zowel One als Two speelden een thuiswedstrijden, veel supporters, muziek, cheerleaders en een gezellige sfeer. Alles was aanwezig om de dag te bekronen met een overwinning. Olympia startte, in de nieuwe uitrustingen, te slordig aan de wedstrijd. Waren het de zenuwen voor de sponsordag, onderschatting van de tegenstander (laatste in het klassement) of de afleiding van de cheerleaders.. wat het ook was, het had zijn effect op Ruddervoorde.

Zowel het 1e als 2e quarter speelde de thuisploeg onder zijn niveau en werd het gelukkig niet afgestraft door de bezoekers. (17-14 en 16-14) Ruddervoorde ging met 5 punten voorsprong de rust in maar iedereen besefte dat het beter moest.

Na de pauze kwam Ruddervoorde gretiger uit de kleedkamer. Agressievere defense, meer tempo in ons eigen spel en een vlot scorende Sanders (11p in Q3) gaf de thuisploeg snel een mooie voorsprong van 14 punten. (55-41; 22-13)

De trein leek vertrokken maar al snel verviel Olympia in het niveau van de eerste helft. Minder tempo, veel slechte passes en een aantal missers gaven de bezoekers de kans om terug in de match te komen en tot op 6 punten te naderen. Ruddervoorde vergat daarbij om zijn vrijworpen af te werken (12/23!) waardoor Gullegem nog even hoop kreeg op een stunt.

Gelukkig waren de bezoekers te onmondig en bleef Ruddervoorde kalm op het juiste moment waardoor het nooit echt meer in de problemen kwam. (70-63; 15-22)

Geen schoonheidsprijs dit weekend maar wel opnieuw een zege waardoor we, na lang en hard werken, toch de top 5 van het klassement binnensluipen!

Vanstraeseele: 4
Wyckstandt: 4
Adriaens: 6
Dauw: 13
Paepe: 6
Vandenbulcke: 6
Baert: 3
Van Den Broele: 4
De Roos: 4

Sanders: 20

 

Olympia A - Desselgem A: 83-60

Na de winterstop wou Olympia beginnen waar het geëindigd was, met een overwinning. Met een aantal oefenwedstrijden in de benen, werd Desselgem de 1e tegenstander van 2016. In de heenronde verloor Ruddervoorde daar met 5 punten en had het iets recht te zetten.

De wedstrijd begon evenwichtig en vooral onze grote jongens hadden veel werk tegen de 2 torens van Desselgem. Deze werden goed uit de wedstrijd gehouden maar teveel rebounds werden voor onze neus weggeplukt door een gretig Desselgem. Tavernier viel in bij de bezoekers en zette meteen 7 punten achter zijn naam in het 1e quarter. (16-19)

In het tweede quarter begon de bal bij Olympia beter rond te gaan en kreeg het mooie shotkansen. Helaas schoot Olympia niet altijd raak waardoor het geen kloof kon slaan. Daarbij kon Desselgem nog te makkelijk de bal laten rondgaan en had de thuisploeg de rebounds nog niet onder controle. (31-32; 15-13)

In de rust was de boodschap duidelijk: scherper in defense en tempo in offense. De spelers hadden de boodschap duidelijk begrepen en Ruddervoorde speelde als een werverlwind. In geen tijd ging het van 8-2 naar een 20-4 run. Opnieuw ging de bal perfect rond bij Olympia en vielen de open shots nu wel vlot binnen of werden we foutief afgestopt door de bezoekers. Onze grote jongens speelden een berematch en hielden de 2 bezoekende torens in bedwang. (55-40; 24-8)

In het laatste quarter vond vooral Vanderhaegen bij de bezoekers toch de weg naar doel maar offensief stond geen maat meer op Olympia. Sanders opende met een bom en de press en zonedefense van Desselgem werd vlot omspeeld. Defensief bleef er geknokt worden voor elke bal en de kloof werd verder uitgediept. (83-60; 28-20)

Een mooie zege waarmee we het 2e deel van de competitie goed aanvatten en de ploeg zichzelf beloont met een etentje bij kapitein Adriaens!

Wyckstandt: 1
Dauw: 13

Vandenbulcke: 2
Sanders: 20
Baert: 10
Van Den Broele: 3
De Roos: 6

Adriaens: 12
Paepe: 6
Vanhevel: 10

 

Langemark B -  Olympia A: 59-65

Na de zege van vorige week wou Olympia het jaar 2015 afsluiten met een nieuwe zege. Daarvoor moest wel gewonnen worden van Langemark; altijd een lastige verplaatsing tegen een potige ploeg.
Olympia startte sterk, verdedigde heel goed en kon vooral onder de borden via Sanders en Van Den Broele het verschil maken. (11-21)

Bij het begin van het 2e quarter stelde de thuisploeg een zoneverdediging op waarmee Olympia het toch even lastig had. Daarbij kwam nog dat Noppe en Boudry de thuisploeg op sleeptouw namen en met hun tweetjes ervoor zorgden dat de voorsprong van Ruddervoorde minderde. Ruddervoorde gaf per momenten teveel ruimte weg in defense en daar kon de thuisploeg optimaal van profiteren. (31-36; 20-15)

Na de pauze kon geen van beide ploegen de match naar zich toetrekken en werd de strijd af en toe wat bitsiger. Bruynsteen opende met 7p op rij maar Olympia antwoordde met scores van Sanders en De Roos. Niemand die verder afstand kon nemen en zo bleef de voorsprong beperkt voor Olympia. (47-52; 16-16)

In het laatste quarter startte Ruddervoorde als een wervelwind en plaatste het een 0-8. Maar Langemark weigerde op te geven en Olympia liet zich verrassen waardoor het zelf een 11-0 om de oren kreeg! Met nog een 3tal minuten op de klok stond Ruddervoorde nog slechts 2 punten voor maar dan legde Sanders de match in zijn definitieve plooi. De laatste 7 punten kwamen van zijn hand terwijl Ruddervoorde nog eens de defense aanscherpte en de thuisploeg nog slechts 1 puntje kon scoren. (59-65; 12-13)

Een felbevochten maar verdiende zege net voor de winterstop. Nu even batterijen herladen en ons opmaken voor een spannende terugronde!

Vanstraeseele: 0
Dauw: 11

Vandeputte: 4
Baert: 8
Van Dan Broele: 8
De Roos: 6
Adriaens: 4
Paepe: 2
Sanders: 22

 

Wielsbeke A - Olympia A: 63-75

Na een heel goede wedstrijd vorige week tegen leider Poperinge ging Olympia vol vertrouwen richting Wielsbeke. Het miste wel Vandeputte, Vandenbulcke, Vanhevel en Hubrecht maar dat deed niets af aan de vertrouwensboost van vorige week. Wielsbeke nam de beste start en ondanks goede defense kon het snel een kloofje uitbouwen. Vooral de snelle guard Van Herpe was een gesel voor de bezoekende verdediging. (22-13)

In het 2e quarter bleef de thuisploeg een hoog percentage binnenshotten maar Olympia gaf niet op. Het scherpte de defense nog wat aan en knokte zich terug in de wedstrijd olv een sterke Vanstraeseele. Met de rust stond Olympia nog enkele punten achter. (39-33; 17-20)

Na de pauze kwam Ruddervoorde vrij snel op 3 punten van Wielsbeke maar de kloof werd niet helemaal gedicht. Vele missers aan beide kanten en wat overhaasting in beide spelpatronen zorgden voor een lage score in dit quarter. Wielsbeke zat in foutenlast en zo kon Olympia vanop de vrijworplijn milderen. (47-45; 8-12)

Nog 2 punten achterstand met nog 10’ op de klok. Van Den Broele opende met 5 punten op rij en zo kwamen de bezoekers op 1 punt. El Sayeh sputterde nog tegen met een bom maar toen was het vat af bij de thuisploeg en bleef Olympia doorzetten. Conditioneel was het veel sterker en het bouwde de voorsprong stelselmatig uit. Wielsbeke deed nog een ultieme poging maar vanop de vrijworplijn haalde Olympia de zege binnen. Een verdiende zege na 2 heel goede wedstrijden!

Vanstraeseele: 10
Dauw: 19
Delameilleure: 2

Wyckstandt: 1
Baert: 7
Van Den Broele: 13
De Roos: 5
Adriaens: 9
Paepe: 0
Sanders: 9

 

Ruddervoorde A - Poperinge A: 72-73

Olympia ontving de 2e in het klassement, Poperinge. Een gemotiveerde tegenstander die al 1u15min op voorhand aanwezig was in de zaal! Een stevig begin van de wedstrijd waarbij Poperinge zijn eerste 6 punten vanop de vrijworplijn scoorde. Een sterke Bruynsteen bij de bezoekers (12p in 1e Q) zette de bezoekers aan de leiding na 10 minuten. (18-21)

Olympia knokte terug en vooral onder impuls van Vandeputte en Adriaens en een zeer goede teamdefense kwam het langszij. Bij de rust was alles te herdoen. (35-35; 17-14)

Na de pauze ging Olympia met dezelfde spirit verder. De thuisploeg speelde een 8puntenkloof bijeen gedragen door een enthousiast publiek. Toch kon het de bezoekende spelverdeler Noppe niet aan banden leggen en hield hij zijn ploeg in de wedstrijd (10p in 3e Q). (53-56; 18-21)

Het laatste quarter bleef spanning brengen. Beide ploegen gaven elkaar niets toe en het bleef haasje over tot in de slotminuten. Daarin kon Poperinge een 4tal punten uitlopen en dat kon de thuisploeg niet meer goedmaken. Vanop de vrijworplijn beslisten de bezoekers de wedstrijd. (72-73; 19-17)

Ondanks de nederlaag toch een goed gevoel bij deze wedstrijd waarin Olympia nog eens de echte spirit toonde en bewees dat het iedereen in de reeks aankan!

Wyckstandt: 0
Vanstraeseele: 0
Vandenbulcke: 2
Dauw: 10
Delameilleure: 0
Vandeputte: 17
Baert: 1
Van Den Broele: 11
De Roos: 0
Adriaens: 16
Paepe: 2
Sanders: 13

 

Basket TIGER Zwevegem Deerlijk B - Ruddervoorde A: 77-64

Een inhaalwedstrijd op donderdagavond, het is eens iets anders. Olympia had duidelijk het meeste moeite met de aanpassing want het startte dramatisch. Slordige passing en balverliezen tegen de press van de thuisploeg zorgden meteen al voor een kloof. Zwevegem kon overigens rekenen op 3 spelers uit het Oneploeg (2e landelijke) om hun rangen te versterken. Na 10 minuten wist Olympia waar het voor stond; inhalen! (31-14)

In het tweede quarter kwam Olympia wat terug in de wedstrijd onder impuls van Dauw en Sanders. Net voor de pauze kon Ruddervoorde tot op 10 punten komen maar het kwam niet verder dan dat. (43-30; 12-16)

Na de pauze trokken de 2 Desmets de thuisploeg richting overwinning. Olympia bleef druk zetten en stevig verdedigen maar het kon niet beletten dat de kloof op het bord bleef. (62-47; 19-17)

In het vierde quarter kon Olympia geen vuist meer maken om nog kans te maken op de overwinning. (77-64; 15-17)

Jammer van het 1e quarter want daar verliezen we de wedstrijd!

Vanstraeseele: 3
Wyckstandt: 0
Vandenbulcke: 2
Dauw: 15
Delameilleure: 7
Vandeputte: 6
Sanders: 20
Van Den Broele: 5

Adriaens: 6
Paepe: 0

 

ACJ A - Ruddervoorde A: 78-62

Ruddervoorde startte sterk in de derby en plaatste een 1-9. ACJ vocht terug en via een aantal fastbreaks en steals op slordige passes van ons kon het een 22-0 (!) zetten. Olympia kon niet meer scoren in het openingsquarter. (23-9)

Ruddervoorde kon gelukkig de opmars van ACJ stoppen en kwam terug in de match. Via Delameilleure, Adriaens en Sanders won het het 2e q met 12-24 maar zag het wel Vanhevel uitvallen met een voetblessure. Enkel Vanderschaeghe kon bij ACJ nog de weg naar doel makkelijk vinden. (35-33; 12-24)

Alles te herdoen bij de rust, zo leek het maar in het 3e quarter was Olympia nergens. Veel slechte passes, te veel weggegeven rebounds en een aantal missers gaven ACJ de vrijgeleide. (62-42; 27-9)

Via een full court press kwam Ruddervoorde nog even tot op 10 punten maar vanop de vrijworplijn (foutenverhouding match: 11-23!!) stelde de thuisploeg de zege veilig. (78-62; 16-20)

Wyckstandt: 0
Vandenbulcke: 5
Dauw: 7
Delameilleure: 7
Vandeputte: 7
Baert: 4
Van Den Broele: 4
Sanders: 14

Adriaens: 14
Paepe: 0
Vanhevel: 0

 

Melco Ieper C - Ruddervoorde A: 76-57

Olympia kon maar over 8 spelers beschikken voor deze zaterdagnamiddagwedstrijd. Ook voor de refs was dit uur wat ongewoon want één van de officials kwam pas 1 minuut voor de opworp opdagen. Melco was duidelijk gewapend voor dit duel want op het wedstrijdblad stonden 2 spelers die bij het team in 1e provinciale aantreden. De wedstrijd begon evenwichtig maar een te trage defense van de bezoekers gaf de thuisploeg de kans om open shots te nemen. Vooral via Lysy en Vanhaverbeke leidde de thuisploeg na 10 minuten. (22-18)

Olympia probeerde het tij te keren via een aangepaste defense maar Melco, en vooral Lysy, slaagden erin om de openingen te benutten en de thuisploeg een grote voorsprong te geven. (52-37; 30-19)

Na de pauze kwam Olympia iets agressiever uit de kleedkamer en kon het terugkomen tot op 9 punten maar verder kwam het niet. (63-51; 11-14)

Het laatste quarter kon Olympia geen vuist meer maken en was de wedstrijd gespeeld. (76-57; 13-6)

Vanstraeseele: 4
Dauw: 7

Delameilleure: 9
Vandeputte: 8
Van Den Broele: 10
Sanders: 14
Paepe: 3
Vandenbulcke: 2

 

Verslag Tielt A - Ruddervoorde A: 64- 71

Na 2 verliesmatchen op rij wou Ruddervoorde opnieuw aanknopen met een zege. Met een aantal spelers die een Tielts verleden hebben, kreeg de wedstrijd een extra dimensie. Bovendien kon Olympia mits een zege terug aansluiten bij de kop van het klassement. De wedstrijd begon nerveus aan beide kanten met veel overhaaste aanvallen, slechte passes en balverliezen tot gevolg. Ruddervoorde kon een klein kloofje slaan maar Tielt kon nog voor het einde van het kwart de bordjes in evenwicht hangen. (12-12)

Het tweede quarter gaf hetzelfde spelbeeld. Ruddervoorde slaagde er niet in om een constante te steken in hun aanvalspatroon en had bij een aantal doelpogingen het geluk niet aan hun zijde. Net voor de pauze ging Tielt over in een zonepress waar Ruddervoorde zich liet verrassen. Een aantal steals van Tielt met de fout tot gevolg werden afgestraft vanop de vrijworplijn waardoor Ruddervoorde met een kleine achterstand de rust in ging. (32-29; 20-17)

Na de pauze paste Olympia de defense wat aan en dat rendeerde. Via een scorende Baert en vanop de vrijworplijn via Adriaens, Vandenbulcke en Dauw kon het de bordjes terug in evenwicht hangen. (48-48; 16-19)

In de laatste periode ging Tielt over naar een zoneverdediging en even moest Olympia zoeken naar de oplossing. Eens die gevonden kon Ruddervoorde een kleine kloof slaan. Tielt reageerde nog even met een aantal driepunters maar via Vanhevel en Vanstraeseele bleef de voorsprong op het bord. Adriaens zorgde in de laatste seconden nog voor een aantal rebounds waarop hij de daaropvolgende vrijworpen netjes binnengooide. (64-71; 16-23)

Een verdiende zege voor Ruddervoorde die vooral in de 2e helft vocht als een team en de
overwinning binnenhaalde.

Vanstraeseele: 7
Wyckstandt: 0
Vandenbulcke: 8
Dauw: 5
Delameilleure: 3
Vandeputte: 9

Baert: 11
Van Den Broele: 0
Sanders: 6
Adriaens: 10
Paepe: 0
Vanhevel: 12

 

Ruddervoorde A - Gistel C: 55-60

Een voltallig Ruddervoorde was klaar om de jonge garde van Gistel partij te geven. Van in het begin was duidelijk dat Gistel een heel compleet team is. Goede defensieve druk en offensief veel snelheid brengen was hun recept. De bezoekers namen een kleine voorsprong bij het einde van het 1e kwart. (13-19)

Bij het begin van de 2e periode leek Gistel even een kloof te kunnen slaan en kwam 16-24 voor. Ruddervoorde bleef gelukkig rustig en knokte zich terug in de match via een sterke Van Den Broele en Adriaens. Het kon zelfs de rust ingaan met een kleine voorsprong.
(30-27; 17-8)

Na de pauze ging Ruddervoorde op het elan verder en kon even tot 10 punten uitlopen maar door foutenlast kon Gistel vanop de vrijworplijn terugkomen. Met 2 bommen op het einde van het quarter hadden de bezoekers opnieuw de bovenhand genomen en moest de thuisploeg opnieuw achtervolgen. (41-46; 11-19)

Gistel bleef in de laatste periode telkens de voorsprong in handen houden. Ruddervoorde probeerde wel maar kon de kloof van 5 punten niet dichten. In de laatste minuten verplichtte het Gistel naar de vrijworplijn maar daar bleken de bezoekers heel secuur. Ultieme pogingen in de laatste minuut vielen niet binnen voor Ruddervoorde waardoor het zijn eerste thuisnederlaag opliep. (55-60; 14-14)

Vanstraeseele: 2
Wyckstandt: 0
Vandenbulcke: 3
Dauw: 13
Delameilleure: 2
Vandeputte: 6
Baert: 2
Van Den Broele: 10
Sanders: 6
Adriaens: 9

Paepe: 0
Vanhevel: 2

 

De Panne A - Ruddervoorde A: 74-61

Ruddervoorde startte het best en kon na 4 minuten al een 0-11 voorleggen. De Panne bracht Devliegher in en dat resulteerde direct. Met 8 punten op rij bracht hij de thuisploeg terug in de match. (14-17)

Devliegher was een constante gesel voor de verdediging en stuurde zijn ploeg richting voorsprong. Vandeputte en Van Den Broele hielden ons in de match en na de eerste helft stonden de bordjes gelijk. (33-33; 19-16)

Na de pauze kon Olympia het tij niet keren met een zoneverdediging want De Panne shotte zowat alles binnen. Zelf misten we heel wat easy baskets en konden we het hoofd niet koel houden op offensief vlak. Het was weeral Devliegher die zijn ploeg met 9p in het 3e q naar
de leiding bracht. (54-50; 21-17)

Ruddervoorde probeerde zich terug in de match te knokken maar opnieuw een aantal missers verhinderen dat. Aan de overkant vond De Panne, vooral via Debruyne, wel vlot de korf en met 2 buzzerbeaters sloeg het een definitieve kloof. (74-61; 20-11)

Na 5 matchen is het heel duidelijk dat alle ploegen heel dicht bij elkaar liggen. Blijven werken en op naar volgende week!!

Wyckstandt: 0
Vandenbulcke: 7
Dauw: 5
Delameilleure: 8
Vandeputte: 11
Van Den Broele: 10
Sanders: 10

Adriaens: 8
Vanhevel: 2

 

Ruddervoorde A - Knokke A: 70-60

Ruddervoorde had 9 spelers ter beschikking tegenover 12 bezoekers maar in het 1e quarter bleek Olympia fysiek de betere. Via snel spel en goeie fastbreaks liep het al snel 8p uit. Knokke ging over in zoneverdediging maar daar had Olympia geen moeite mee. Vooral via een efficiënte Vanhevel en Van Den Broele onder doel stond het na het 1e q al 30-13! 

Na de korte onderbreking kwam voor de thuisploeg het scenario van 2 weekends terug. Knokke gong iets gretiger spelen en Ruddervoorde liet zich uit het lood slaan. Defensief werden teveel gaten gelaten en offensief kon het geen enkele goeie play brengen. Zo kwam Knokke, vooral onder impuls van Tilleman, terug in de match en was bij de rust alles praktisch te herdoen. (43-38; 13-25)

De pauze bracht verheldering voor de thuisploeg want Knokke kon geen vuist meer maken. Het werd beperkt tot 9p en na een bom van Dauw stond er opnieuw een 10 punten kloof op het bord. (58-47; 15-9)

In het vierde quarter probeerde Knokke nog even tegen te spartelen via een press maar die werd volwassen omspeeld door Ruddervoorde. Het was Sanders die de overwinning veilig stelde en zo blijft Olympia met een 3 op 4 bovenaan het klassement.

Vanstraeseele: 13
Vandenbulcke: 3
Dauw: 12
Delameilleure: 0
Wyckstandt: 2
Van Den Broele: 9
Sanders: 13
Adriaens: 6
Vanhevel: 12

 

Gullegem A - Ruddervoorde A: 60- 71

Na de zure nederlaag vorige week wou Olympia iets rechtzetten in en tegen Gullegem. In een kolkende zaal vooral door het helse lawaai van volleybalwedstrijd op het andere terrein begon de thuisploeg het best. Het speelde snel een 9-2 voorsprong bijeen maar Olympia speelde zich in de wedstrijd. Vooral vanop de vrijworplijn kon Ruddervoorde de achterstand geleidelijk wegwerken. Door agressievere defense en enkele mooie fastbreaks had Olympia het eerste quarter al naar zijn hand gezet. (14-23)

Gullegem schakelde in het 2e quarter over naar een zone defense en Ruddervoorde had het even moeilijk tegen de organisatie van de thuisploeg. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en bij de rust stond quasi hetzelfde verschil op het bord. (30-38; 16-15)

In de 2e helft bleef de wedstrijd op en neer gaan waarbij geen enkele ploeg afstand kon nemen. Ruddervoorde kon telkens de kloof van 6 à 8 punten behouden. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe minder vaart er in het spel kwam van beide ploegen. Het cheidsrechterlijke duo hield de wedstrijd heel stevig in handen (62 gefloten fouten!) waardoor snel spel onmogelijk werd. Op het einde kon Ruddervoorde vanop de vrijworplijn de voorsprong nog wat uitdiepen.


(60-71; 17-19 (3e q); 13-14 (4e q)).

Vanstraeseele: 5
Vandenbulcke: 4

Wyckstandt: 4
Delameilleure: 2
Vandeputte: 6
Baert: 8
Van Den Broele: 7
Sanders: 16
Adriaens: 10
Paepe: 3
Vanhevel: 6

 

BBC Desselgem A - Olympia Ruddervoorde A: 67-62

Beide teams hadden vorige week gewonnen en wilden daar een 2e overwinning aan toevoegen. Olympia begon het gretigst en liep snel uit. Het creëerde enkele goeie kansen en vond de open shots makkelijk tegen de verdediging van de thuisploeg. Defensief moest vooral Desmet uit de wedstrijd gehouden worden en Vandenbulcke deed dat voortreffelijk. Na het eerste quarter had Olympia een stevige voorsprong bijeen gespeeld. (10-24)

In het 2e quarter waren de rollen omgekeerd. Ruddervoorde kon zijn verdediging niet dichthouden en vooral Berquin kon de weg naar doel makkelijk vinden. Offensief speelden de bezoekers te overhaast en zonder enig overleg. Met een buzzerbeater net voor de pauze was de voorsprong nagenoeg verdwenen. (31-33; 21-9)

De tweede helft bleef gelijk op gaan maar Olympia kon geen antwoord meer vinden op de offensieve impulsen van Desmet en Tavernier. Ruddervoorde leek er niks meer van te bakken en kon geen vuist maken. Met nog 10 minuten op de klok was alles te herdoen. (48-48; 17-15)

Hetzelfde spelbeeld in het laatste quarter waarin Desmet (totaal 21p) en Tavernier (totaal 18p) met hun beiden Desselgem naar de verwinning stuurden. De ultieme poging van Ruddervoorde om gelijk te komen ging naast en zo moest Olympia met een ontgoochelend resultaat terug naar huis.

Volgende week moet er iets rechtgezet worden in en tegen Gullegem.

Vandenbulcke: 9
Dauw: 13
Delameilleure: 6
Vandeputte: 9

Baert: 2
Van Den Broele: 2
Sanders: 8
Adriaens: 7
Paepe: 6

 

Ruddervoorde A ­- Langemark B: 67­-54


De eerste wedstrijd van het seizoen bracht wat nervositeit met zich mee en dat was te
merken bij de thuisploeg. Langemark startte agressief en kon in geen tijd een 4­-15
voorsprong bijeen spelen. Adriaens nam zijn ploeg op sleeptouw en bracht in zijn eentje
Olympia weer in de wedstrijd met 11p in het 1e q. (15­-17)


In het tweede quarter kon de thuisploeg gelijke tred houden en werd het meermaals foutief
afgestopt door de stug verdedigende bezoekers. Jammer genoeg was Olympia niet efficiënt
op de vrijworplijn waardoor het verzuimde een voorsprong te nemen. Defensief hield de
thuisploeg de deur dicht en vooral Van Den Broele (12 rebounds) heerste onder de borden.
(29-­31; 14­-14)


Na de pauze kwam Olympia het gretigst uit de kleedkamer. De defense werd wat
aangeschroefd en het dwong de bezoekers tot een achterstand. De thuisploeg kon veel
roteren en nam dan ook conditioneel de bovenhand zodat Langemark geen antwoord meer
in huis had. De bezoekers konden slechts 9 punten scoren in het 3e quarter. (55­-40; 26-­9)


Bij het begin van de laatste periode kwam Olympia snel in foutenlast (4 fouten na 58
seconden) waardoor de bezoekers vanop de vrijworplijn wat dichterbij slopen. De kloof slonk
tot 8 punten maar dichter kwam Langemark niet. Een bom van Dauw deed de match in zijn
definitieve plooi vallen. (67­-54; 12-­14)
Een mooie overwinning waarbij een sterk defensief Olympia een goede
voorbereidingsmaand beloont met een een oververdiende zege.


Wyckstandt: 2
Vanstraeseele: 0
Vandenbulcke: 2
Dauw: 14
Delameilleure: 1
Vandeputte: 5

Baert: 2
Van Den Broele: 8
Sanders: 13
Adriaens: 16
Paepe: 0
Vanhevel: 4